Inspirerende Voorjaarstocht 2013!

Tijdens het Hemelvaartweekeinde 2013 toerden een aantal leden van WSV Jan van Ketel vanuit de verenigingshaven door Noord Holland. Het weer werkte, ondanks de blauwe lucht, niet echt mee. Er stond veel wind en de toervaarders hadden een dikke trui nodig om warm te blijven. Maar de spirit zat er goed in! Via het NH-kanaal kwamen we op een onstuimig Alkmaarder Meer.

De recreatiehaven en passantenhaven van Schagen.

voorjaarstocht WSV Jan van Ketel

Het buiswater sloeg over de boten, op weg naar Zeilvereniging 'de Onderlinge' aan de Zaan. Heerlijk! Na een gezellige avond in het verenigingsgebouw besloot de organisatie de volgende ochtend niet uit te varen. Vanwege een dikke 6 Bft! Niet getreurd! Een prachtig georganiseerde wandeling door Zaandijk en over de pittoreske 'Zaanse Schans' deed veel goed. 's Avonds was er genoeg gezelligheid in de haven (vooral in de verwarmde kajuiten). De volgende dag naar Broek op Langedijk. Ook daar kregen we een mooie ligplaats toegewezen. Met een inspirerende rondleiding in de Broeker Veiling en met een heerlijk etentje bij de plaatselijke horeca sloten we de derde dag weer goed af.

De terugtocht was ons niet onbekend. Via Kolhorn bereikten we 'in flotielle' onze thuishaven: WSV Jan van Ketel. De dienstdoende havenmeester had al koffie gezet! De koeken werden door de organisatie verstrekt! Een heerlijk weekendje uit!